15 daagse Fly en Drive Het beste van de Azoren Afbeelding 15 daagse Fly en Drive Het beste van de Azoren
15 daagse Fly en Drive Het beste van de Azoren ***
Prijs per persoon vanaf 1923,- gebaseerd op minimaal 2 personen
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Azoren

15 daagse Fly en Drive Het beste van de Azoren

***

plane hotel car


15 Dagen

In 15 dagen zoveel mogelijk uit een vakantie halen? Tijdens deze eilandhopreis wordt er in een korte tijd een goed beeld getoond van de prachtige Azoren archipel. Van indrukwekkende hoogtes en wijngaarden op Pico tot vlakke landtongen op São Jorge. Afzonderen op het kleine, maar prachtige Flores of juist onder de mensen in de gemoedelijke haven op Faial. De afsluiting vind plaats op São Miguel. Het eiland met haar diepe kratermeren, exotische flora en een rijk onderwaterleven.Dag 1: Terceira

Aankomst op Terceira en per huurauto naar het overnachtingshotel, hotel Azoris Angra Garden of gelijkwaardig.

Dag 2: Terceira

Op het eiland Terceira maak je kennis met het sfeervolle Angra. Het centrum heeft kleurrijke huizen, charmante kerken, leuke winkeltjes en een klein strand. Vanuit de stad heb je uitzicht op het schiereiland Monte Brazil. Op deze uitgedoofde vulkaankrater kun je een prachtige wandeling maken. Overnachting in hotel Azoris Angra Garden of gelijkwaardig.

Dag 3: Terceira-Pico

Vertrek richting het vliegveld en vlieg door naar Pico. Rij verder voor een overnachting in hotel Caravelas of gelijkwaardig

Dag 4: Pico

Pico, bekend vanwege haar indrukwekkende berg. Deze vulkaan is in al zijn vormen te zien. Op de voorgrond, door zijn conische vorm. Maar ook in het landschap dankzij oude lavastromen. De grond is zeer rijk en er zijn veel wijngaarden. Pico staat ook bekend vanwege haar walvisindustrie. Breng een bezoek aan het museum en leer meer over de geschiedenis en hedendaagse benadering van deze dieren. Overnachting in hotel Caravelas of gelijkwaardig.

Dag 5: Pico - São Jorge

Vertrek naar de haven om de huurauto in te leveren en vervolgens op de boot naar São Jorge te stappen. Daar aangekomen gaat de reis met een nieuwe huurauto naar hotel São Jorge Garden of gelijkwaardig.

Dag 6: São Jorge

Steile rotswanden, kliffen en fajãs. São Jorge is langgerekt met een bergketen en aan de kust meer dan 40 fajãs; kleine landtongen ontstaan door grondverzakkingen of lavastromen. Wandelschoenen aan en bezoek ze! Rijd vervolgens door naar São João. Deze regio staat bekend vanwege de São Jorge kaas. Overnachting in hotel São Jorge Gardens of gelijkwaardig.

Dag 7: São Jorge Faial

Terug naar de haven van São Jorge om de oversteek per boot te maken naar Faial. Met een nieuwe huurauto gaat de route verder naar hotel Horta of gelijkwaardig.

Dag 8: Faial

Faial heeft een vulkanische geschiedenis, windmolens en grote hoeveelheden hortensia's. Vanaf Espalamaca is er prachtig uitzicht over Pico, São Jorge en Graciosa. Ook mooi, de Flamengos vallei in de vorm van een amfitheater. De haven mag niet achterblijven en wordt voornamelijk aangedaan door zeilers die even op adem komen tijdens het oversteken van de Atlantische Oceaan. Overnachting in hotel Horta of gelijkwaardig.

Dag 9: Faial - Flore

Lever de huurauto in bij het vliegveld en vertrek naar Flores. Rijd met een nieuwe auto door naar hotel Inatel Flores of gelijkwaardig.

Dag 10: Flores


Klein maar fijn, Flores is echt een schoonheid. Bezoek onder andere het kratermeer Lagoa Funda, de rotswand Rocha dos Bordões of het meest westelijke plaatsje van Europa, Fajã Grande. Overnachting in hotel Inatel Flores of gelijkwaardig.

Dag 11: Flores - São Miguel

Per binnenlandse vlucht terug naar São Miguel. Zet de koffers alvast in hotel Vale do Navio, of gelijkwaardig, om vervolgens de rest van het eiland te ontdekken.

Dag 12: São Miguel

Breng vandaag een bezoek aan de hoofdstad Ponta Delgada. Deze grootste stad van de Azoren beschikt over vele restaurants, pleinen, terrasjes en een levendige haven. Ook de cultuurliefhebber kan zijn hart ophalen met de vele musea en kerken. De overnachting is in hotel Vale do Navio of gelijkwaardig.

Dag 13: São Miguel

Trek na een stevig ontbijt er in westelijke richting op uit. Bezoek bijvoorbeeld de schitterende kratermeren van Sete Cidades: Lagoa Azul en Lagoa Verde. Maak hier een wandeling en geniet van een mooi uitzicht over het groene en blauwe meer. Reis vanuit Sete Cidades verder naar Capelas, waar veel terug is te vinden over de walvisvaart van vroeger.

Als laatste stop van vandaag wordt de Caldeira Velha bezocht. Reis via Ribeira Grande, de tweede stad van São Miguel, naar dit natuurgebied. Kom via een mooie wandeling uit bij een kleine waterval om even heerlijk te ontspannen en geniet van de omgeving. Keer vervolgens terug naar Ponta Delgada. Overnachting in hotel Vale do Navio of gelijkwaardig.

Dag 14: São Miguel

Ook het oostelijke gedeelte van São Miguel is de moeite waard voor een bezoek. Ga eerst even langs de oude hoofdstad van de Azoren, Vila Franco do Campo. Reis van hieruit verder naar Furnas en het daarbij gelegen kratermeer. Hier liggen vele geisers, zwavel- en warmwaterbronnen.

Ga vervolgens verder naar het oosten. In deze bloemrijke omgeving ligt het plaatsje Nordeste en staat een vuurtoren met prachtig uitzicht. Via de noordkust gaat de reis verder naar Gorreana, waar de oude theeplantages zijn. Keer vanuit Gorreana terug naar Ponta Delgada waar de laatste overnachting is in hotel Vale do Navio of gelijkwaardig.

Dag 15: São Miguel

Rij naar de luchthaven en lever de huurauto weer in om vervolgens terug te vliegen naar Nederland.Hotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Vluchten
U vliegt naar Lajes Airport (TER)
U vliegt terug vanuit Ponta Delgada Airport (PDL)

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
 • Luchthavenbelasting
 • 14 overnachtingen in 3-sterren hotels
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small
 • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie
Dag 1: Terceira  
Dag 2: Terceira                                                                                                                                            
Dag 3: Terceira-Pico   
Dag 4: Pico      
Dag 5: Pico - São Jorge  
Dag 6: São Jorge  
Dag 7: São Jorge – Faial     
Dag 8: Faial    
Dag 9: Faial - Flores
Dag 10: Flores    
Dag 11: Flores - São Miguel
Dag 12: São Miguel   
Dag 13: São Miguel      
Dag 14: São Miguel  
Dag 15: São Miguel

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven. 

15 daagse Fly en Drive Het beste van de Azoren 0

Neem vrijblijvend een optie op deze reis

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

Prijzen zijn per persoon en op basis van een bezetting van 2 of 3 personen in een standaardkamer.
Klik op de door u gewenste vertrekdatum om uw optie te plaatsen.

Kies uw vertrekmaand:

September 2020
Zo Ma Di Wo Do Vr Za

Gevonden Vluchten

Wij zullen voor u de voordeligste vlucht kiezen. Klik hier om door te gaan.

Prijs per persoon vanaf 1923,- gebaseerd op minimaal 2 personen


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail